TRENINGI IN DRESURA

Cilj našega dela je povezati psa in človeka tako, da je njuno sobivanje v veselje obema.

Različnim skupinam se lahko priključite kadarkoli. Delo poteka kontinuirano in glede na napredek se pridružite tisti skupini, ki ima podoben nivo znanja.

Želena vedenja dosežemo s pohvalo. Verjamemo, da je pozitivna motivacija tista, ki prinese rezultat, hkrati pa vodnika in psa zbliža v vsakdanjem življenju. Kot pripomoček pri učenju lahko tisti, ki želijo, pri delu uporabljajo tudi kliker.

Delo poteka v manjših skupinah 3-5 tečajnikov.

Pri mladičkih z delom začnemo zelo zgodaj in sicer individualno. Od osmega tedna naprej lahko skozi igro in pozitivno motivacijo usmerjamo mladička k želenemu vedenju. V tem obdobju so psi izjemno učljivi. Zgodnje delo s psom se nam kasneje bogato obrestuje.

Naslednji korak je mala šola, kjer veliko pozornosti namenjamo socializaciji mladička in spodbujamo njegovo osredotočenost oz. pozornost na delo. Tudi najzahtevnejše vaje v kasnejšem obdobju lahko uspešno obvladujemo le, če pozornost psa na vodnika dobra.

Program B-Bh izvajamo v dveh stopnjah: začetna in nadaljevalna. Po opravljeni nadaljevalni stopnji se vodnik lahko odloči tudi za opravljanje izpita po programu B-Bh. Za popestritev smo vpeljali tudi učenje trikcev.

Vsi, ki bi želeli nadgrajevati znanje po opravljenem tečaju B-Bh, ponujamo program Rally Obedience, ki ponuja veliko paleto različnih veščin.

Šola v naravi je posebno doživetje tako za pse kot tudi vodnike. V čudoviti naravi ob reki Soči skupaj preživimo 3 dni (od petka do nedelje). Treningi se prepletajo z druženjem in zabavo tako psov kot tudi njihovih vodnikov.

Vsaj enkrat na leto nas obišče tudi veterinar, ki odgovarja na raznovrstna vprašanja. Vedno jih je veliko.

Vse bolj pogosta so tudi vprašanja o zdravi prehrani psov, zato organiziramo  predavanja o zdravi prehrani psov (BARF).

Individualne ure. Delamo samo z enim kandidatom. Starost psa je od 8 tednov naprej. Program je sestavljen iz vaj, ki so primerne nivoju predznanja. Največ tečajnikov na individualnem programu je mladičkov od osmega tedna naprej. Potem sledijo tisti ki sicer trenirajo v eni izmed skupin ali pa  se za to možnost odloča

Cena tečaja: 25€/uro

Mala šola. Delamo v skupinah po 3-5 tečajnikov. Skupini se tečajniki lahko pridružijo v različnih obdobjih. Vaje in igro prilagajamo starosti psov v skupini in njihovi velikosti. Za potrebe socializacije se mladički družijo s svojimi vrstniki ali pa odraslimi psmi iz višjih stopenj. Seveda pod budnim nadzorom inštruktorja. Po opravljenem tečaju, ki traja 15 ur, tečajniki prejmejo Kanina certifikat.

Cena tečaja: 90€

B-Bh začetni tečaj. Delamo v skupinah po 3-5 tečajnikov. Starost tečajnikov je 9 mesecev naprej, izjemoma se skupini lahko pridružijo tudi mlajši psi. Vadba poteka po programu B-Bh. Končni cilj je obvladovanje osnovnih vaj poslušnosti na vrvici. Velik poudarek je na socializaciji in želenih vedenjih v urbanem okolju. Po opravljenem tečaju, ki traja 15 ur, tečajniki prejmejo Kanina certifikat.

Cena tečaja: 90€

B-Bh nadaljevalni tečaj. Delamo v skupinah po 3-5 tečajnikov. Vadba poteka po programu B-Bh. Končni cilj je obvladovanje vseh vaj poslušnosti, kar vam omogoča pristop k izpitu B-Bh.  Po opravljenem tečaju, ki traja 15 ur, tečajniki prejmejo Kanina certifikat in pristopijo k opravljanju izpita B-Bh.

Cena tečaja: 90€

Rally Obedience ponuja res širok nabor različnih vaj, ki se jih vaš pes lahko nauči. Predpogoj za vpis v tečaj RO je opravljen B-Bh nadaljevalni tečaj. Znanja, ki jih pridobi na tečaju lahko prezikusite z opravljanjem izpita RO, raznih tekmovanjih ali pa zgolj za zabavo. Tečaj traja 20 ur.

Cena tečaja: 120€

NEGA PSOV

Tečaj trimanja.

Trimanje je proces odstranjevanja odmrle dlake iz kožuha s katerim omogočimo rast novim dlakam. Opravlja se s pomočjo različnih trimerjev ali pa kar s prsti.
Trimanje je pravilen način odstranjevanja dlake pri večini terierjev. Če trimamo pravilno, je ta način odstranjevanja dlake za psa neboleč. Za nekatere pse bi lahko rekli, da jim trimanje celo godi.

Naučili se boste:

• vzdrževanja resaste dlake s trimanjem,
• kako izboljšati kakovost dlake,
• vse o trimerjih,
• primernih tehnik trimanja glede na vrsto dlake,
• nega po trimanju in vzdrževanje kožuha.

Trajanje tečaja: 20 ur.
Cena tečaja: 600 €

Sporočite nam kateri program ste si izbrali ali nas pokličite na 051 244 244. Subtitle text